11 października 2023 r. w naszej szkole odbyły się szkolne eliminacje XXVIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu. W tym roku tematyką wiodącą było „Mięso i przetwory mięsne – technologia i zastosowanie w żywieniu”. Udział w tych eliminacjach mógł wziąć każdy chętny uczeń z naszej szkoły. Uczestniczyło 19 uczniów z Technikum Przy Zespole Szkół nr 3. Uczniowie zmierzyli się z 30 – pytaniowym testem. Do etapu okręgowego, według regulaminu, mogło się zakwalifikować 2 uczniów, pod warunkiem, że uzyskali minimum 80% możliwych do zdobycia punktów. Autorem testu była nauczycielka przedmiotów zawodowych – Pani Katarzyna Dąbrowska, jednocześnie przewodnicząca Szkolnej Komisji Konkursowej. Nad przebiegiem poprawności eliminacji czuwał jeszcze Pan Rafał Tarnowski, nauczyciel wychowania fizycznego, członek SZKK.
Do etapu okręgowego OWoŻ, który odbędzie się 1 i 4 grudnia zakwalifikowała się uczennica III klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych Julia Kosidło. Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
Opracowała: K. Dąbrowska