Jak co roku, 9 i 16 kwietnia, nasi uczniowie, którzy zdobywają zawód technik żywienia i usług gastronomicznych brali udział w warsztatach kulinarnych. Znowu gościli nas Państwo Rollowie w swojej restauracji MusiCaffe w Kraśniku. Wydarzenie jest częścią szerszego projektu pt. „Poznajemy mapę gastronomiczno – turystyczną Powiatu Kraśnickiego, które cyklicznie pomaga nam realizować Powiat Kraśnicki. Uczniowie klasy drugiej w dwóch grupach poznali tajniki przygotowania pizzy i samodzielnie wykonali ten włoski specjał. I jak co roku przekazana wiedza była bardzo cenna. Wkład w rozwijanie zainteresowań i umiejętności zawodowych naszych uczniów, jaki wkładają Państwo Rollowie, jest bezcenny. W tym roku spotkał nas zaszczyt… Odwiedzili nas przedstawiciele Starostwa Powiatowego w osobie Pana Przewodniczącego Rady Powiatu Pana Jacka Dubiela, Kierowniczki Wydziału Edukacji i Sportu Pani Agnieszki Drozd oraz Aleksandry Piaseckiej – przedstawicielki Wydziału Promocji, która uwieczniła nasze zmagania na fotografii. Dziękujemy Pani Agnieszce za czynny udział w warsztatach a Panu Jackowi za pomoc w podsumowaniu zajęć oraz promocję w mediach społecznościowych. Zapraszamy do obejrzenia galerii na profilach: Technik żywienia ZS3 Kraśnik, Starostwo Powiatowe w Kraśniku i wszystkich, którzy nas udostępnili…
Dziękujemy za serdeczne przyjęcie naszej kolejnej grupki adeptów sztuki kulinarnej w swojej restauracji, za merytoryczny przekaz oraz cierpliwość… I oczywiście liczymy na dalszą współpracę…
Pomysłodawcą, organizatorem oraz opiekunem jest nauczyciel przedmiotów zawodowych Katarzyna Dąbrowska