II gT, i III hT na wykładach w Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie

Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

15.09.2022 r. klasy II i III uczące się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wzięły udział w wykładach organizowanych w ramach XVIII Lubelskiego Festiwalu Nauki.

Korzystając z wieloletniego doświadczenia pracowników Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie poszerzyli swoją wiedzę z zakresu bezpieczeństwa żywności oraz towaroznawstwa. Wykłady pt. „Podstawowe zasady bezpiecznego wyboru żywności” oraz „Jak się poruszać w gąszczu wędlin?” poprowadziła dr hab. inż. Anna Kasprzyk. Jednocześnie był to wyjazd mający na celu integrację uczniów z klas „żywieniowych”.

Organizatorem wyjazdu była Pani Katarzyna Dąbrowska, opiekę nad uczniami roztoczyły Pani Beata Mazur – Porębska oraz Pani Iwona Zielińska.

FOTOGALERIA